Om du ska köpa en löparklocka så bör du i alla fall spana in utbudet online och priserna. Det är ofta flera hundra kronor lägre än vad lokala sportbutiker tar för samma löparklocka.

Att beställa online har dessutom många fördelar som att du slipper åka iväg och lägga tid och energi på det. Du kan istället beställa hem den till närmsta postombud och hämta den när du har vägarna förbi.

Glöm inte läsa vår guide på startsidan då den kan hjälpa dig att reda ut vad för sportklocka du kan tänkas behöva.

Butiker med löparklockor

Dessa butiker har ett bra utbud av löparklockor online. Vi försöker hålla listan uppdaterad med flera butiker.

Outnorth är en av Sveriges ledande butiker med utrustning för sport och friluftsliv. Här hittar du många av de bästa löparklockorna till bra priser.

Till Butik

Handla tryggt online

Det finns en hel del smarta knep och regler man bör hålla sig till om man vill kunna handla säkert på nätet. Det är bra att känna till dessa om man inte vill hamna i någon fälla.

Det är lätt att man av vana bara handlar på eftersom man kanske gjort hundratals köp tidigare och det aldrig varit något problem. Men det finns blufföretag som man bör hålla sig borta från. Här är Råd & Röns svarta lista ett bra tips att ta en titt på.

Men det finns även risker att handla från seriösa e-butiker oavsett vad man kan säga så är detta en av de stora nackdelarna med e-handel. Det är inte ovanligt att man vid e-handel betalar i förskott och då tar man risken att bolaget försätts i konkurs innan de hinner skicka varan. Som konsument är det extremt svårt att få tillbaka sina pengar då. Värst är det om du gjort en banköverföring till dem. Större chans har du om du gjort en betalning med kort som VISA och Mastercard.

Tryggast är det om du väljer att betala i efterskott eller handla på kreditkort (viktigt att skilja på betalkort och kreditkort här). Om du betalar i efterskott hinner du alltid få produkten först vilket gör att risken försvinner. Här är alternativ som Qliro och Klarna bra exempel där du får faktura att betala.

Kreditkort som VISA och Mastercard är också bra. Men här gäller det kreditkort och inte betalkort, alltså de varianterna där du får hem faktura för alla köp. Här har bolaget som du betalar till (alltså de som tillhandahåller kreditkorten) en skyldighet att se till att du som konsument får det du betalar för. Det spelar ingen roll om det är en resa till Thailand eller en löparklocka. Du kommer kunna häva köpet om du inte får produkten och det är sedan upp till dem att driva in kostnaden från bolaget som inte skickat dig varan.

SVT har en artikel med flera bra tips som du kan läsa med.